V Jornada (2007)

La Jornada de l’any 2007, celebrada els dies 5, 6 i 7 de març i dedicada a «Dona i lleis d’igualtat» tenia un protagonisme especial en un moment històric per el nostre país amb l’aparició del Proyecto de Ley Orgánica para la igualdad efectiva de mujeres y hombres i les Lleis autonòmiques d’igualtat entre homes i dones: Navarra, Castella-Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, País Basc, Illes Balears.

També va tenir rellevància el nou marc legislatiu de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit del treball de la Generalitat de Catalunya i referència obligada al recull legislatiu “Igualdad entre mujeres y hombres” fet per la Unió Europea en la col·lecció “Síntesis de la legislación” de la secció “Empleo y política social”.

Auqa Beijing Declaration and Platform for action (1995) va ser redactat en la quarta Conferència Mundial de Dones organitzada per la Comission on the Status of Women de la United Nations, identifica dotze àrees de preocupació i interès sobre la situació de les dones. Es troba complementat pel Beijing+5 Process and Beyond (2000) “Women 2000: gender equality, development and peace for the twenty-first century”, on es fa una anàlisi de la implantació de la declaració del 95 i s’estableixen noves línies d’actuació. Més informació

Més informació